FIRÇALARIMI NASIL TEMİZLİYORUM?

11:23 merininblogu 12 Yorum

FIRÇA TEMİZLİĞİ



MUTLU  GÜNLER
Fırça ve sünger temizliği kimisine göre çok sorun bana göreyse gayet basit ve ekstra aparat almayı gerektirmeyen bir konu.
Evet basit çünkü bir adet bebek şampuanıyla temizlenmeyecek fırça bilmiyorum.
Hatta yakın zamanda Merve Özkaynak ta bir fırça yıkama makinesi gördüm ki nutkum tutuldu.Yanlış anlaşılmasın tabii ki herkes istediği yöntemi ve aracı kullanmakta özgür ancak bana göre gereksiz bir ayrıntı.
Ha eğer sorun olan yıkamaya üşenmekse ona da çözümüm var efendim.Hemen telefonunuzdan uzunca bir video açın kirli fırçalarınızı da alın yanınıza e gerekli şartlar oluştu geriye videonuzu keyifle izlerken fırçalarınızı yıkamak kalıyor.
Gelelim bunca teferruattan sonra benim yıkama ritüelime.
Ben fırçalarımı en az haftada 1 olacak şekilde yıkamaya özen gösteriyorum.Çünkü akneye meyilli bir cildim var.
Ilık suda ve bebek şampuanıyla sadece fırçanın tüylerini ıslatacak biçimde fırçalarımı yıkıyorum ve duruladığım fırçamı kağıt havlunun üstüne koyup kurumasını bekliyorum.
Süngerde ki lekeleri maalesef bebek şampuanı çıkaramıyor.Yine ılık su ve beyaz sabun yardımıyla nazikçe süngerimi de yıkayarak tertemiz ve mis kokulu olmasını sağlıyorum.
Ve nemliyken asla kapalı ortamda kalmamasına dikkat ederek fırçalarımın yanında kurumaya bırakıyorum.
Benim basit ve düz mantık fırça, sünger temizleme ritüelim  bu kadar.Peki siz fırçalarınızı nasıl ve hangi yöntemlerle temizliyorsunuz?
Görüş ve yorumlarınızı aşağıya bırakırsanız çok mutlu olurum:)

GÜZEL KALIN...



Bunlarıda Begeneceğine Eminim

12 yorum:

  1. Bebe şampuanı ile yıkıyorum bende :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de fırçaları bebe şampuanı ile yıkıyorum. Aslında süngerleri de. Ancak dediğiniz gibi lekeler çıkmıyor, atıp yenisini alıyorum bir süre sonra. Farklı bir temizleme ürünü de içim rahat etmez diye kullanmadım ama beyaz sabun fikri iyi, onu deneyeceğim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım sonucu seversiniz mis kokulu ve temiz oluyorlar:)

      Sil
  3. beyaz sabun benimde tercihim lekeler için birebir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem mis kokulu hem muthıs leke cıkarıyor daha ne olsun:)

      Sil
  4. Bende haftada bir beyaz sabunla yıkıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fırcalrı beyaz sabunla bıkere yıkadım ama kıllarını sertlestrdı malesef:(

      Sil
  5. RT süngerimi beyaz sabunla yıkadım ilk aldığım zamanlar yaklaşık 1 ay oldu alalı süngeri, beyaz sabun hem rengini açtı hem de sertleştirdi benim süngerimi,sonra sıvı sabuna geçtim aynı yıkama performansını aldım yumuşaklığını da bozmadı.Ben beyaz sabundan hiç memnun kalmadım ama şu an süngerimde de sorun yaşıyorum ilk zamanlar 1 dk kadar şişmesini bekliyordum çok güzel bir şekilde şişip kullanıma hazır hale geliyordu ıslatıp sıktıktan sonra, şu an şişmiyor bildiğin şişmiyor yani, suyun altına tutunca şişiyor şekli düzeliyor sıkınca ki çok sert de sıkmıyorum nazik davranıyorum, sünger şişmiyor eskisi kadar, şekli muntazam, hacmi artmış, kullanıma hazır hale gelmiyor.Uzun uzun yazdım ama :)) aynı sorunla karşılaşan var mı, bir önerisi olanlardan yardımlarını bekliyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yasadığın soruna cok uzuldum tatlım:/ ben oyle bır sorun yasamadım ınsallah yasamam da:(

      Sil
  6. Güncelleme yapmaya geldim :)) Sanırım süngerimi hamurlaştıran şey ılık ya da sıcak su.Soğuk suyla yıkayınca eski performansına geri döndü.Aynı sorunla karşılaşan varsa diye buraya tekrar yazmak istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyy cok tesekkurler tatlım.deneyımını burda da paylastıgın ıcın ben ya soguk yada ılık suyla yıkıyorum cok sıcak su yıpratır gıbı gelıyor banada:)

      Sil